Dejavnosti

 

 

 

Spoštovani starši in otroci.

 

December je čaroben mesec. Če le poskrbimo zase, slišimo sebe, svoje želje in se ne izgubimo v vrvežu obveznosti. December je poseben mesec, kar je čutiti tudi v našem vrtcu. Zdi se, da zadnje dneve v njem odmevata ... hvaležnost in veselje.
Veseli smo bili piknika, ki so ga za celo enoto organizirali otroci iz skupine Bibe. Sami so iz semen vzgojili krešo, jo poskusili in se odločili, da jo bodo delili z drugimi. Pripravili so sendvičke in jih na čisto pravem pikniku ponudili svojim vrstnikom. Zaigrali so jim tudi predstavo Grah v otroškem vrtcu in zanjo poželi velik aplavz. Lepo je bilo, še lepše pa je bilo videti ponosne obraze otrok, ki so sami pripravili pogostitev, poskrbeli za prostor in program.
Tudi otroci iz skupine Murni so razveselili vrtčevske prijatelje. Ne boste verjeli, sami so izdelali veliko, veliko igrač za vse skupine. Kakšno veselje je odmevalo po vrtcu. Veselje otrok, ki so darila ustvarili in veselje obdarovanih. Iskreno smo jim čestitali in se jim zahvalili. Ja, lepo je ... deliti, obdarovati.
Kmalu, kmalu nas bo obdaroval tudi dobri zimski mož. "Kdaj bo prišel, bo res prišel, bo kaj prinesel?" vztrajno sprašujejo otroci. Kmalu, kmalu ... jim odgovarjamo in se veselimo z njimi.

Res je, december prebuja bogata čustva. To odkrivajo tudi naši najmlajši otroci iz skupine Srčki, ki so bili navdušeni nad vsemi dejavnostmi, povezanimi s temo čustev. Prijetne izkušnje so dobili tudi ob skupnih dejavnostih enote in ob drugih priložnostih, ko so bili prijazni drug do drugega. Veste, kaj jih je še močno razveselilo? Prvi sneg in radovedno spoznavanje snežink.

December bo pester še naprej. Veselimo se številnih predstav v izvedbi strokovnih delavk enote in tistih v Lutkovnem gledališču. Čaka nas Kino dan s pravimi vstopnicami, Dedek Mraz, prednovoletno rajanje, slavnostno koslilo, krašenje smreke ...


Veselimo se. Vsem pa želimo lepe praznike in srečno v novem letu!

 

 

                                             

Izvedba:  E-NINA d.o.o.