Dejavnosti


V teh zimskih mesecih je v našem vrtcu zelo živahno. 23. januarja smo obeležili obletnico rojstva Otona Župančiča. Ob pravi kulturni prireditvi so otroci predstavili nekaj pesmi našega pesnika Prireditev smo, kot se spodobi, zaključili s slavnostno pogostitvijo. Prijazna gospa iz Bele krajine (kjer se je Župančič rodil), je pred našimi očmi zamesila belokranjsko pogačo, ki smo jo spekli in seveda z užitkom poskusili. "Kako je lepa in dobra," so vzklikali otroci.
Dan kasneje je v vrtec prišla igralka, ki je uprizorila predstavo Mehurčki. Ob kolažu njegovih pesmi in Cicibanu so otroci doživeli lepoto, ki jo nosi umetnost.

Razveselili so se tudi snega. Naši najmlajši se ga prav nič ne bojijo. Kot mali pajacki pogumno stopajo po njem, se sankajo, ustvarjajo snežake ipd. Seveda tudi starejši otroci doživljajo vse zimske radosti. Otroci iz skupine Murenčki so kar pet dni preživeli na zimovanju v Zgornjih Gorjah. Ob dobrem programu so se domov vrnili polni novega znanja in lepih spominov.

Zimo in sneg imamo radi, a vseeno nas vsaj malo kliče tudi pomlad. S pustovanjem smo zimo malo že odgnali. Pustne maske so se predstavile v telovadnici. Princese, Elze, gusarji, dinozavri, avti ... Bilo je pisano in lepo.
Za več vtisov obiščite še fotogalerijo.
 

Lepe dni!

P.S.: V vrtcu bomo od ponedeljka, 12. 3. do petka, 16. 3., zbirali odpadni papir. Zbrana sredstva bomo namenili Skladu vrtca, ki pomaga socialno šibkejšim družinam. Veseli bomo vašega sodelovanja.
Izvedba:  E-NINA d.o.o.