Dejavnosti

 

 

JANUAR 2018

Prve januarske dneve smo preživljali še v prazničnem duhu, še polni utisov od Božiča in novega leta. Igralnice in garderobe so bile okrašene in spominjale na končano staro leto in začetek novega leta.
Vsi smo pričakovali sneg in igro na snegu a nas žal ni razveselil. Januar nam je ponudil toploto in polno zvončkov ter trobentic. Nas to ni ustavilo, v naši enoti smo si sneg pričarali kar sami, naredili smo ga in se z njim igrali. 
Otroci iz skupine Balončki so izdelali lesenega snežaka ter ga okrasili z naravnim materialom. Snežaka so postavili pred vrtcem, da ga lahko občudujejo vsi, ki hodijo mimo.
Januarja smo zaman čakali na sneg v Ljubljani, ni ga bilo. Zato smo se odpravili na zimovanje malo višje v Zgornje Gorje, kjer je snega bilo v izobilju. Svoje smučarske veščine pa so otroci pokazali na Pokljuki, katera je bila skoraj 2 m v snegu. Zimovanja so se udeležili otroci iz skupine Balončki (29.01.2018-02.02.2018) ter otroci iz skupine Fracki in otroci iz skupine Miške (05.02.2018-09.02.2018). Bilo nam je lepo, sonček nas je grel, sneg razveseljeval. Otrci so pokazali, da se hitro da naučiti smučati in postati pravi mali Vriskač smukač. Januarja smo v naši enoti praznovali rojstvo Otona Župančiča (23.01.), z otroki smo se pogovarjali o pesniku, prebirali njegova dela, ugibali uganke, malo starejši so risali portrete. Obiskala nas je gospa, katera nam je z unikatno sceno odigrala najbolj znana dela iz zbirke Mehurčki.

FEBRUAR 2018

Februarja smo se veselo pripravljali na pustovanje in norčavost. Otroci iz skupine Balončki in otroci iz skupine Miške so se za en dan prelevili v skupinske maškare, Balončki v sove in Miške v ptičke in strašila, ter se predstavili na Ptujskem karnevalu. 12.02.2018. Vsi skupaj pa smo na pustni torek rajali in odganjali zimo, se skupaj družili in se imeli zelo lepo.
Mislili smo da smo pregnali zimo, ki je bila mila a zgleda smo jo z našim rajanjem priklicali, saj nas je sneg iz dneva v dan razveseljeval, zapadlo je veliko snega. Vse skupine so se igrale na snegu, izdelovale snežake na sto in en način, sankanje na vrčevskem igrišču. Kar nekaj skupin je svoja okna okrasilo z modrimi srčki in s tem pomagalo Niveji, podariti modro srce, s podarjenimi modrimi srci smo Nivei pomagali odpreti otrokom okno v svet izobrazbe. Otroke iz skupine Zvezdice je obiskala Muca Coatarica in jim pripravila igre, uživali smo ob obisku Muce Copatarice, muca nam je pripravila tudi pravi mačji piknik s sadjem in čajem.
Zelo smo uživali na snegu a sedaj si že počasi želimo toplih dnevov, dišeče pomladi ter petje ptičkov.

MAREC 2018

V mesecu marcu pa se bomo z otroki učili o trajnostni mobilnosti in prometni varnosti. Mesec marec je mesec družine, zato ne bo manjkalo pogovorov in druženja s starši. Razne delavnice, čajanke. Otroci iz skupine Kapljice se bodo odpravili na srednjo vzgojiteljsko šolo na delavnice s temo Voda mi pomeni. Otroci iz skupine Miške nam bodo priredili pravo modno revijo s klobuki po zgodbi Klobuki gospoda Konstantina. Na našo prednostno nalogo, ki je Pri nas živijo pravljice, se bomo v naši enoti družili starejši z mljašimi ter eni drugim brali, pripovedovali pravljice. Druženje in sodelovanje med skupinami. 

APRIL 2018

Mesec April naj bi bil deževen in muhast a v naši enoti si vedno pričaramo sončno in veselo vzdušje, čeprav je letošnji april bil zelo prijazen in topel :) V mesecu aprilu so se otroci iz skupine Tačke udeležile tabora v Škratovi deželi (Gozd Martuljk- 09.04-11.04.2018), otroci so pomagali škratu Špiku zgraditi hišico, poiskali skriti zaklad, sodelovali v pravih škratovih igrah, uživali na škratovi zabavi in uživali kar se je dalo. V naši enoti odkrivamo, da imamo prave male dramske igralce, saj so se v aprilu odigrale tri dramatizacije. Otroci iz skupine Copatki so za ostale otroke in starše odigrali igrico po zgodbi Muca Copatarica, otroci iz skupine Zvezdice so odigrali igrico po zgodbi Medenjaček za otroke iz ostalih skupin ter za starše. Otroci iz skupine Ribice pa so odigrali igrico Dežela Balalaj.  V naši enoti radi skrbimo za naravo in rastline, zato smo v projektu (skupine: Štorkljice, Zvezdice in Kapljice) Špar Kot nekoč- vrtičkanje za vrtce. Aprila smo z otroki posejali fižol, paradižnik in solato. otroci pridno skrbijo za rastline, saj jih vsak dan zalivajo in se z njimi pogovarjajo, da bi hitreje zrastle :). Otroci iz skupine Note so se s starši odpravili na Ljubljanski grad. 

MAJ 2018

Zakorakali smo v mesec maj, kjer nas čakajo nove dogodivščine in nova znanja. Nadaljujemo s projektom Špar Kot nekoč- vrtičkanje za vrtce, našo zelenjavo smo posadili v velika korita, kjer bo pridno rastla, da jo bomo, ko bo čas tudi pojedli, naredili si bomo bogato solato z našega vrtčevskega vrta. 3.5.2018 so se otroci udeležili pohoda ob žici. Otroci iz skupine Kapljice se bodo od 09.05.-11.05.2018 udeležili tabora na kmetiji (Zgornje Gorje), kjer bodo spoznavali življenje na kmetiji ter konje.  Otroci iz skupine Miške se bodo odpravili v center Ljubljane, kjer bodo spoznavali turistične zanimivosti Ljubljane. 24.05.2018 se bo večina skupin udeležila krosa, ki bo na Ragbi igrišču.  Otroci iz skupine Zvezdice se bodo 17.05.2018 odpravili na prvi izlet z avtobusom, ogledali si bodo grad v Škofji Loki, se igrali na grajskem igrišču ter se družili in uživali s prijatelji iz skupine Smrkci (enota Mehurčki).

JUNIJ 2018

V enotu Čurimuri se je meseca junija veliko dogajalo. 06.06.2018 smo imeli zaključek enote na našo prednostno nalogo z naslovom: Pri nas živijo pravljice. Strokovni delavki Dina in Alenka sta za začetek odigrali avtorsko zgodbo, kjer se v eni zgodbi prepleta pet klasičnih in najbolj znanih pravljic, te pa so: Rdeča Kapica, Mavrična ribica, Pekarna Mišmaš, Moj dežnik je lahko balon, Muca Copatarica in Hiška iz kock. Po koncu igre so sledile delavnice v pravljičnih deželah. imeli smo se super in izdelali veliko lepih izdelkov. Poleg zaključka enote so bili tudi zaključki skupin. Starejše skupine so imele mini mature, kjer so se poslovili od vrtca. Otroci iz skupine zvezdice so se za zaključek skupine odpravili na Golovec in skupaj s starši iskali skriti zaklad, seveda so ga našli in se s sladkimi cekinčki tudi posladkali. 
Otroci iz skupin Fracki, Miške in Balončki so se 11.06. odpravili na letovanje v Savudrijo. Vrnili so se 15.06.2018. Vsi so pridno plavali in čofotali ter na koncu postali pravi mali plavalčki-skakalčki ter tudi gusarji, saj so sestavljali gusarsko ladjo in iskali gusarski zaklad. Skupine, ki so v projektu Špar kot nekoč- vrtičkanje za najmlajše pridno skrbijo za svoje rastline. opazili smo, da solata raste, tudi fižol in mali paradižniki. Mislim, da v kratkem lahko pričakujemo našo zelenjavno pojedino:) V naši enoti smo bili skozi celo leto aktivni in pridni ter se veliko naučili, sedaj pa si vsi zaslužimo počitnice in morske vragolije:).

JULI & AVGUST 2018

V naši enoti se bo veliko dogajalo tudi med poletjem. S 2.7.2018 se nam pridružijo prijatelji iz enote Čebelice. Pri nas bodo gostovali do konca avgusta. Dobrodošli prijatelji:) 
V naši enoti se bomo čez poletje veliko pogovarjali o poletju, počitnicah, morju, morskih živali, krajih kjer so bili. Skupaj brali kartice, ki nam jih pošljejo prijatelji iz morja. Veliko bo proste igre na vrčevskem igrišču in bližnjih igriščih okoli vrtca. Igra z vodo, mivko, kamenčki. izdelovanje morskih motivov. Čez poletje bomo še bolj skrbeli za naš vrtiček, ga pridno zalivali, da bo zelenjava rastla. Naredili si bomo, da nam bo super, fino, fajn ;) Vsem vam pa pošiljamo en velik morsko počitniški pozdrav.

Strokovne delavke enote Čurimuri.

Izvedba:  E-NINA d.o.o.