Dejavnosti

 

 

JANUAR 2018

Prve januarske dneve smo preživljali še v prazničnem duhu, še polni utisov od Božiča in novega leta. Igralnice in garderobe so bile okrašene in spominjale na končano staro leto in začetek novega leta.
Vsi smo pričakovali sneg in igro na snegu a nas žal ni razveselil. Januar nam je ponudil toploto in polno zvočkov ter trobentic. Nas to ni ustavilo, v naši enoti smo si sneg pričarali kar sami, naredili smo ga in se z njim igrali. 
Otroci iz skupine Balončki so izdelali lesenega snežaka ter ga okrasili z naravnim materialom. Snežaka so postavili pred vrtcem, da ga lahko občudujejo vsi, ki hodijo mimo.
Januarja smo zaman čakali na sneg v Ljubljani, ni ga bilo. Zato smo se odpravili na zimovanje malo višje v Zgornje Gorje, kjer je snega bilo v izobilju. Svoje smučarske veščine pa so otroci pokazali na Pokljuki, katera je bila skoraj 2 m v snegu. Zimovanja so se udeležili otroci iz skupine Balončki (29.01.2018-02.02.2018) ter otroci iz skupine Fracki in otroci iz skupine Miške (05.02.2018-09.02.2018). Bilo nam je lepo, sonček nas je grel, sneg razveseljeval. Otrci so pokazali, da se hitro da naučiti smučati in postati pravi mali Vriskač smukač. Januarja smo v naši enoti praznovali rojstvo Otona Župančiča (23.01.), z otroki smo se pogovarjali o pesniku, prebirali njegova dela, ugibali uganke, malo starejši so risali portrete. Obiskala nas je gospa, katera nam je z unikatno sceno odigrala najbolj znana dela iz zbirke Mehurčki.

FEBRUAR 2018

Februarja smo se veselo pripravljali na pustovanje in norčavost. Otroci iz skupine Balončki in otroci iz skupine Miške so se za en dan prelevili v skupinske maškare, Balončki v sove in Miške v ptičke in strašila, ter se predstavili na Ptujskem karnevalu. 12.02.2018. Vsi skupaj pa smo na pustni torek rajali in odganjali zimo, se skupaj družili in se imeli zelo lepo.
Mislili smo da smo pregnali zimo, ki je bila mila a zgleda smo jo z našim rajanjem priklicali, saj nas je sneg iz dneva v dan razveseljeval, zapadlo je veliko snega. Vse skupine so se igrale na snegu, izdelovale snežake na sto in en način, sankanje na vrčevskem igrišču. Kar nekaj skupin je svoja okna okrasilo z modrimi srčki in s tem pomagalo Niveji, podariti modro srce, s podarjenimi modrimi srci smo Nivei pomagali odpreti otrokom okno v svet izobrazbe. Otroke iz skupine Zvezdice je obiskala Muca Coatarica in jim pripravila igre, uživali smo ob obisku Muce Copatarice, muca nam je pripravila tudi pravi mačji piknik s sadjem in čajem.
Zelo smo uživali na snegu a sedaj si že počasi želimo toplih dnevov, dišeče pomladi ter petje ptičkov.

MAREC 2018

V mesecu marcu pa se bomo z otroki učili o trajnostni mobilnosti in prometni varnosti. Mesec marec je mesec družine, zato ne bo manjkalo pogovorov in druženja s starši. Razne delavnice, čajanke. Otroci iz skupine Kapljice se bodo odpravili na srednjo vzgojiteljsko šolo na delavnice s temo Voda m pomeni. Otroci iz skupine Miške nam bodo priredili pravo modno revijo s klobuki po zgodbi Klobuki gospoda Konstantina. Na našo prednostno nalogo, ki je Pri nas živijo pravljice, se bomo v naši enoti družili starejši z mljašimi ter eni drugim brali, pripovedovali pravljice. Druženje in sodelovanje med skupinami. 

Strokovne delavke enote Čurimuri.

Izvedba:  E-NINA d.o.o.